Arctic Chat : Arctic Cat Forum banner
21 - 34 of 34 Posts
Czy postępowałeś zgodnie z procedurą FSM podczas instalacji?

Discussion starter · #23 ·
Tak, proszę pana, to było bardzo łatwe, przykręciłem to z powrotem, wyregulowałem i założyłem z powrotem zakrętkę. Użyłem nawet nowego o-ringu i uszczelki. ...to głębszy problem niż tylko zespół napinacza ...chcę zamówić części razem z górą, ale nie wiem, czy potrzebuję nowego łańcucha rozrządu, prowadnicy łańcucha, napinacza łańcucha i kolejnego zespołu napinacza.

Wysłane z mojego SM-G900V używając Tapatalk

Discussion starter · #25 ·
Numer 7 to to, co wymieniłem... działało przez około 30 mil, a potem wróciło do tego, co robiło, ale gorzej. ..chcę to tylko naprawić, żeby móc znowu jeździć i być szczęśliwym.

Discussion starter · #27 ·
Zamówiłem wszystkie części łańcucha rozrządu i zestaw górny, który jest niedostępny do lutego. ..Czy mogę wymienić łańcuch rozrządu bez konieczności zdejmowania cylindra?

Tak, możesz, nie musisz ciągnąć dzbanka, nie jestem pewien co do 443, ale być może będziesz mógł również zmienić prowadnice bez wyciągania głowicy.

Discussion starter · #29 ·
Tak, możesz, nie musisz wyciągać dzbanka, nie jestem pewien co do 443, ale możesz również wymienić prowadnice bez wyciągania głowicy.
Dziękuję Dziękuję!Szczerze mówiąc, trochę boję się samemu robić łańcuch rozrządu i nie chcę dwa razy wymieniać uszczelki głowicy...mam instrukcję serwisową, ale część dotycząca łańcucha rozrządu jest dla mnie bardzo zagmatwana...mój cylinder może wymagać tulejowania, ponieważ nikt nie produkuje tłoka o nadwymiarze do tego silnika.Wysłane z mojego SM-G900V za pomocą Tapatalk

Nakrętka na mokrym sprzęgle ma lewy gwint i jest zabezpieczona czerwonym Loctite.
To dość prosta robota, tylko czasochłonna.

Discussion starter · #34 ·
Tak, czytałem to, ale muszę też zrobić górę i nie będę wiedział, dopóki nie zdejmuję cylindra, czy muszę go tulejować, ponieważ nikt nie produkuje nadwymiarowego tłoka dla tego dziwnego kymco 443.

21 - 34 of 34 Posts