Arctic Chat : Arctic Cat Forum banner
1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Discussion Starter · #1 ·
ok here it goes. i have a 99 powder special 600 EFI with D&D pipe and chip and also the PAC. i got the pipe and chip with the clutchkit a couple years ago and installed them but didnt ride at all last year.
went out today and got the fuel adjusted via PAC. runs good, has awesome power (for a 600 PS) plugs are perfect light chocolate brown.
problem is, RPM max out at 8thousand on the spot,and only pulling 70-75 mph thats on flat hardpack with about 2 inches powder covering.
i took a jiffy marker and marked the primary sheave and low and behold, the top 3/4 inch of the sheave is untouched. belt has a few miles on it so basically new.
primary spring is orange/white. weights are marked 10-54
secondary is grey in center hole, with helix 57-50
gearing is stock with reverse
can anyone give me some tuning ideas?

so i ran it today with track off ground.... still rpm maxed at 8000, but speed was up and belt pulled right to the top of primary.

i feel this sled could perform better, but i am all new to clutching.

i purchased the pipe, chip and clutch kit used, so it could be wrong clutching. anyone know what i should be using?
 

·
Registered
Joined
·
22 Posts
Discussion Starter · #2 ·
nobody seems to know. well went back to stock clutching except for the helix, left the 55/50 in there.... still the same thing, well... top rpm dropped to about 7800 now... gona change back to stock helix as well.... maybe i'll email the guys at D&D seee if they cn help me out.
 
1 - 2 of 2 Posts
This is an older thread, you may not receive a response, and could be reviving an old thread. Please consider creating a new thread.
Top