Arctic Cat Forum banner

1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #1
I have a 2020 Riot. It uses almost twice the oil as our other four 800's. (13, two 18's and a 19)
On the low end it has a bad bog. The dealer said my oil usage is within spec.
Any one else have this problem or any ideas what to do?
 

·
Registered
Joined
·
152 Posts
Is the bog around 4500-5500rpm?

If so they all do that. Need an aftermarket flash to remedy it.

Sent from my SM-G986W using Tapatalk
 

·
Registered
Joined
·
317 Posts
How many miles? It should back off after it's out of break-in.

Sent from my SM-G960U using Tapatalk
 

·
Super Moderator
Joined
·
8,920 Posts
The 20 and 21 800 sleds have been using more oil. I run them right beside the 18 and 19 sleds. It isn't twice as much after break in, but the range difference before light flashing has been around 20-30 miles.
Twice as much after break in would be a concern. Unfortunately, it isn't a simple adjustment with the electronically controlled pump. I'd verify the real usage and get on the dealer if it is double.
 

·
Registered
Joined
·
2 Posts
Discussion Starter #6
Thanks
Yes it is.

Do you know of a reputable place to get an aftermarket flash?
How many miles? It should back off after it's out of break-in.

Sent from my SM-G960U using Tapatalk
1600 miles on it now. I didn't notice the bog until it had about 800 miles on it.
 

·
Registered
Joined
·
152 Posts
People seem to be happy with precision efi, mine isn't flashed so I can't comment.

Sent from my SM-G986W using Tapatalk
 
1 - 7 of 7 Posts
Top