Arctic Chat : Arctic Cat Forum banner
won't start
1-10 of 10 Results
  1. Wildcat
    I backed my Wildcat SxS into my driveway and shut it off. A couple of weeks later it won't start. Cranks just fine but not even trying to start. I sprayed a small amount of starting fluid in rear spark plug hole and replaced the plug. It started and ran for a couple of seconds. After turning...
  2. Vintage 1992 & Older
    Hi I have a 1980 arctic cat jag that I'm having troubles with. Yesterday I took it out for a ride ran fine besides the fact it goes 20 before it bogs out. So I went to the arctic cat store and got a new/ used carb put it on, but my air cleaner doesn't fit it was all around a bigger carb. I ran...
  3. General ATV Discussion
    I have a 03 dvx 400 it won't start I cleaned the carburator real good I cleaned the breather the petcock and gas tank out in getting gas to the bowl I can take the spark plug out and put some gas on the end put it back in and it'll fire but won't run I also tried starting it without the gas cap...
  4. Utility ATV repair, maintenance, troubleshooting
    I have a 2012 artic cat 450i that I rolled dodging a dog. The wiring to the back of the LCD cluster was damaged. I ordered a new LCD cluster and the cluster repair harness. However, not all the wires match up. there are only seven wires coming off the main harness and there are 20 wires on the...
  5. Utility ATV repair, maintenance, troubleshooting
    I have an 2004 Artic Cat DVX 400. Basically, I need help fixing it. I tore the entire thing down and restored it. Before I tore it down, it was running only when it was pop started. The valves were tapping. It only had 15 PSI for compression. So I replaced the valve head, the jug, the piston...
  6. Utility ATV repair, maintenance, troubleshooting
    Was out riding this weekend was almost home and my 2007 Arctic Cat H1 650 started bogging and stopped and shut off felt like it ran out of gas and there was a small puddle of oil under it towed it home. Get it home and machine won't start also oil in the air cleaner (had spark on plug)...
  7. Panther/Pantera/T570/Touring
    I am trying to sell my sled and had a guy come look at my 1997 Arctic Cat Pantera 580 EFI today. Started right up with electric start but then would bog if given any throttle. This had happened once before and I put new plugs in and it solved the problem. NGK BR9ES. Did the same thing today but...
  8. CrossFire/CF/CFR 06-11
    Hello everyone I hope someone can shed some light on this issue! I'll start from the first.....I removed my Diamond drive to change the oil in it and check the bearings........so did all that put everything back together and then it seemed to have a start off and low end bog....thought i may...
  9. Vintage 1992 & Older
    I have a 1986 el Tigre 6000 530cc L/C that’s really difficult to start when the engine is warm. It has lots of power when cold but slowly starts to lose it after about 45 minutes. Last winter I ran it hard on a lake for a few hours but after stopping at a bar for another few hours it wouldn’t...
  10. Z/ZL/ZR/ZRT/T-Cat/EXT/JAG/Cougar
    I have very low voltage coming out of the stator. I check the ohms: White to Green = 450 Green to Black = 28 White to Black 475 Whit to ring ( metal coils on monted on) = 475 Green to ring =28 Black to ring = 28 The stator is out of the machine. I am sure these connections to the ring are not...
1-10 of 10 Results
Top