Arctic Chat : Arctic Cat Forum banner

Discussions Showcase Albums Media Media Comments Tags Marketplace

1-13 of 14 Results
  1. Utility ATV repair, maintenance, troubleshooting
    I have a thundercat that wont start. It ran fine last time using it but then it didnt want to start and when i got it to run it was backfiring alot and had no power. Finally wouldn't start. I dumped the fuel tank and put new fuel. Replaced the spark plugs and verified good spark. Ohm out wires...
  2. Arctic Cat Snowmobiles
    Hello! Brand new to the forum. I just picked up a 2001 mountain cat 1000. Sled has 246 hours on it but has spent its whole life outside. I have started to go through this whole sled. The air box silencer boot is torn and no longer available anywhere (believe me I spent days looking). I’ve done a...
  3. General ATV Discussion
    Any one ever do this I’m almost ready to yank the motor out of the 09 just need to buy a 1 7/16 socket and I’ll have it out. If anyone has actually done this before tips and tricks would be much appreciated. My 10 has some extra wiring so I’m interested to see if it’s gonna work or if I’m...
  4. Wildcat
    New2WC1000 · Registered Joined 1 d ago · 1 Posts Discussion Starter • #1 • 1 d ago Hello everyone! I just sold my 08 RZR 800 efi and ready to drink the WIldcat koolaide! LOL! I am convinced of the differences between the technology of Polaris and AC have their pros and cons. But for my cup...
  5. Utility ATV repair, maintenance, troubleshooting
    I have a "new to me" TRV 1000 and love it, however every once in a while it wont rev up and idles along at 20 to 30 mpg it sounds like it is missing and small back fires. I found if I stop turn it off and restart it she runs great again. Dealer is not sure and need to test it when it is not...
  6. CrossFire/CF/CFR 06-11
    Im having some trouble wiht my CF had this problem before but it was solved with a heater under the hood for a few hours. Tried it again and it wont start, worked fine yesterday. Heard some sound that was similar to when you shut down a gas burner like a Poof, happens when i shut the sled. All...
  7. Z/ZL/ZR/ZRT/T-Cat/EXT/JAG/Cougar
    My zrt has me puzzled. It will start and run on all 3. I can tell by the fact I got it clutched at 5500 and it won't engage if its not running on at least 2. The pto and center cylinder will stay cold for as long as I warm it up. Once I pick up the back and spin the track it will start to get...
  8. Performance/Racing
    I am building a zrt 600 drag sled in a completely different chassis. There would be problems trying to fit a jackshaft and chaincase in here. So we are thinking on direct drive. We would have the secondary on the speedo side and the brake on the chain side. We have access to a good machinist and...
  9. Z/ZL/ZR/ZRT/T-Cat/EXT/JAG/Cougar
    Hi there got a 98 tcat. The chain keeps skipping under hard acceleration. I know its not the track. That's tight and has no slip drive sprocket. Last year it snapped a chain. Put a new one on. It still skips and its under good tension. Is there any race sprockets or something available. I think...
  10. Utility ATV repair, maintenance, troubleshooting
    I am new to the forum and have spent an hour searching for a repair and maintenance manual for my 2012 TRV 1000 Cruiser. Can anyone direct me to one? Artic cat only has the illustrated parts manual that I can see.
  11. Utility Performance / Technical info
    i recently got a 2011 mudpro 1000 and i was a bit dissapointed when i saw that it was limited at 90 km/h... i know theres many reasons why it limited at that speed but id like to know what i would have to replace/remove to make it go atleast 120km/h I dunno
  12. Z/ZL/ZR/ZRT/T-Cat/EXT/JAG/Cougar
    Hi all! i am new to this forum and like what i am learning so far. Wondering if someone can give me some insight here. On the weekend i smashed my bulkhead and right side a arms in and my 97 thunder kitty 900. rather than putting a new bulkhead in i found a complete sled with broken bottom end...
  13. Utility ATV repair, maintenance, troubleshooting
    Hi there! I'm having some problems in my 1000 EPS: - battery is flat, even using home charger; - due battery flat: i can't start up engine - code p0635 several times on dash; I would like to know if someone else has the same problems? if there is any solution? Thanks
1-13 of 14 Results
Top