202010 CFR Ran when shut off- now won't start - ArcticChat.com - Arctic Cat Forum
XFR/Firecat/Sabercat Regular 128" XF / Firecat/Sabercat chassis

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 03-06-2019, 10:53 AM Thread Starter
Member
 
Member
Join Date: Mar 2008
Location: Iowa
Posts: 45
Thanks: 6
Thanked 0 Times in 0 Posts
Garage
Sled: 2010 CFR 8
10-11 Mileage: 1700
09-10 Mileage: 1500
08-09 Mileage: 1200
07-08 Mileage: 1800
06-07 Mileage: 2200
ATV: 2004 Arcticat 400
2007 Mileage: 300
2006 Mileage: 100
Angry 202010 CFR Ran when shut off- now won't start

2010 CFR 800 HO. High miles. Owned since new, plugs and reeds only things replaced. Power valves cleaned. Put about 500 miles on this winter, last weekend went for a ride, ran fine, loaded on trailer put a few gallons of gas in it for the next day. Next Day wouldn't start.
Took plugs out and sprayed some starting fluid. Nothing.

Put inside for 3 days. Pulled plugs pulled over and plugs sparking. Tried kill switch plugs stopped firing. Poured some fuel into engine nothing happened. Checked compression 130 each side.
What could have happened to cause it not even try to start? with a couple plugs out and pulling it over, it did seem like it was trying to ignite the fuel, but nothing else.

Help....!
Vikingfan44 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 03-07-2019, 04:34 PM Thread Starter
Member
 
Member
Join Date: Mar 2008
Location: Iowa
Posts: 45
Thanks: 6
Thanked 0 Times in 0 Posts
Garage
Sled: 2010 CFR 8
10-11 Mileage: 1700
09-10 Mileage: 1500
08-09 Mileage: 1200
07-08 Mileage: 1800
06-07 Mileage: 2200
ATV: 2004 Arcticat 400
2007 Mileage: 300
2006 Mileage: 100
Nobody has any guesses?
Vikingfan44 is offline  
post #3 of 5 Old 03-09-2019, 09:34 PM
Senior Member
 
Trp97's Avatar
 
Senior Member
Join Date: Aug 2010
Location: St. Paul, Mn
Posts: 725
Thanks: 5
Thanked 57 Times in 55 Posts
Sled: 1997 ZR440 2006 F6 2013 SnoPro 500
10-11 Mileage: 1000
09-10 Mileage: 1000
08-09 Mileage: 1000
07-08 Mileage: 2000
06-07 Mileage: 2000
Just dealt with a buddies '13 800RR, same thing ran last time, wouldn't start. Took off all panels to find the throttle cable adjustment, the cable must have stretched just enough to set off the safety switches. Adjusted the cable a bit tighter, runs like a top again.
Trp97 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 Old 03-18-2019, 10:38 AM
Junior Member
 
Junior Member
Join Date: Jan 2014
Location: Central Ontario
Posts: 9
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Sled: 01 ZR6
A lot of times, I have to hold my throttle open partially to get mine to fire--it pulled the same **** on me that you're describing when I first got it (new to me, a couple years ago) and the only way to get it to right itself was the hold my throttle wide open and pulled over like nine times and it went
CatManDanno is offline  
post #5 of 5 Old 03-21-2019, 01:07 PM
Senior Member
 
shimxtr1's Avatar
 
Senior Member
Join Date: Feb 2010
Location: NH
Posts: 1,726
Thanks: 20
Thanked 175 Times in 170 Posts
Sled: 15 XF 6000,18 ZR 8000
Check stator...they go with high miles and will produce spark in free air but not enough to spark efficiently when under pressure.
shimxtr1 is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   ArcticChat.com - Arctic Cat Forum > Snowmobiles > Arctic Cat Snowmobiles > XFR/Firecat/Sabercat

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the ArcticChat.com - Arctic Cat Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Cat won't start brycez28 Utility ATV repair and maintenance & Troubleshooting 4 07-25-2018 08:01 AM
2016 M8000 Wont Start DiamondRanch Proclimb M/ Ascender/ Alpha One 2012-? 12 02-04-2018 09:03 AM
Need to Use Pull Cord Before Electric Start Orenose Utility ATV repair and maintenance & Troubleshooting 4 01-04-2018 10:53 AM
random no start zrock Utility ATV repair and maintenance & Troubleshooting 7 07-03-2017 04:00 PM
2016 800 wont start DiamondRanch Procross 2012-? 4 02-14-2017 04:52 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome