Yet another 03 400 no spark - ArcticChat.com - Arctic Cat Forum
Utility ATV repair and maintenance & Troubleshooting Place your Utility ATV Repair and Maintenance questions/thoughts here... *not performance*

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 3 Old 07-10-2019, 07:47 AM Thread Starter
Member
 
Member
Join Date: Feb 2008
Location: Arvada, CO
Posts: 34
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Sled: 80 Jag 3000; 81 Jag 4000
ATV: 03 400 4x4 auto FIS
Yet another 03 400 no spark

I picked up an 03 400 4x4 automatic FIS a few years ago with 300 miles on it, and known problems. Would go to intermittent no spark, complete and instant shut down, and then sometimes restart right away, other times took a while. When it ran, it would cut out, backfire, etc. Research says classic flywheel magnet problem, right?

So, best intentions of getting it running right away got delayed by a few years by a blown out back, but yesterday I was able to get on the project.

Verified no spark now, pulled the cover and verified the magnets are the original, glued in, but all still solidly glued in, correct spacing, etc.

So, now what? I'm convinced that even though they look ok, replacement of the flywheel is prudent at this point, but since I'm in there - just the flywheel or go with the whole package from RMSTATOR - flywheel, stator, voltage regulator now, vs opening it up again wishing I had done the whole package?

Also, troubleshooting from here? With the case open? What's the next step in determining the actual cause of the no spark?

Thanks!
Greg
gkainz is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 3 Old 07-10-2019, 11:49 AM
Senior Member
 
660catman's Avatar
 
Senior Member
Join Date: Jan 2014
Location: SE Manitoba, Canada
Posts: 8,345
Thanks: 507
Thanked 928 Times in 879 Posts
Garage
Sled: 16 Bearcat XT, 06 T660 TT, 05 S/Cat 600
ATV: 03 400 4x4 auto FIS, 05 300 4x4
Could be chafed wiring, coil acting up, spark plug wire/boot. Iíve only heard stators going when magnets take it out. If magnets are intact itís up to you whether you change the flywheel or not.

Current Sled rides
2005 Sabercat 600 EFI LX
2006 T660 Turbo Touring
2016 Bearcat 2000XT

Past Sled rides
1993 Pantera 550 EFI
1980 El Tigre 6000

Current ATV rides
2005 A/C 300 manual 4x4
RTR Bushings & shock bushings
Motobatt Battery


2003 A/C 400 auto 4x4 FIS
RTR Steerlites & Shock Bushings
Motobatt Battery
26" Kenda Bearclaw HTR's


Past ATV rides
2003 A/C 400 manual ACT 4x4
660catman is online now  
post #3 of 3 Old 07-10-2019, 01:27 PM Thread Starter
Member
 
Member
Join Date: Feb 2008
Location: Arvada, CO
Posts: 34
Thanks: 1
Thanked 0 Times in 0 Posts
Sled: 80 Jag 3000; 81 Jag 4000
ATV: 03 400 4x4 auto FIS
looks like the pickup coil is bad. Found a reference that says the coil should read 200Ω Ī 20% between blue and green leads. Mine reads 43Ω.
gkainz is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   ArcticChat.com - Arctic Cat Forum > ATV's > Utility ATV repair and maintenance & Troubleshooting

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the ArcticChat.com - Arctic Cat Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in













Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome