2001 Arctic Cat 300 turns but won't start - ArcticChat.com - Arctic Cat Forum
Utility ATV repair and maintenance & Troubleshooting Place your Utility ATV Repair and Maintenance questions/thoughts here... *not performance*

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 12-02-2016, 02:47 PM Thread Starter
Junior Member
 
Junior Member
Join Date: Dec 2016
Location: Atlanta
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
2001 Arctic Cat 300 turns but won't start

Hello fellows;
My Arctic cat 300 4x4 won't start. It cranks fine; but won't start. It's a new battery and a dealership rebuilt the carburator, new spark plug, oil change, and also replaced the starter. After I got it back from the dealership it ran fine but after a week or so it wouldn't start anymore.

I returned the machine to the dealership, they rebuilt the carb again and put a gas filter. I ran it for a couple hours but after a few days it wouldn't start, like it did previously. So I replaced the entire carburator still the atv cranks but won't start. If I put gas directly in the spark plug hole (sorry don't know what's it called) it starts just fine but stops after burning the little bit of gas I put in the hole.

I'm so frustrated; even the dealership doesn't want work on it anymore. Does anyone has/had the same problem or does anyone knows why the atv won't start?

Thank you in advance for your help!
Btwpipes is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 12-02-2016, 07:04 PM
Senior Member
 
GreatCanadian's Avatar
 
Senior Member
Join Date: Oct 2016
Location: NL
Posts: 135
Thanks: 5
Thanked 13 Times in 12 Posts
That sucks man. Can't help you but I figured I'd give your post a bump. I'll be watching, sure I'll learn something. Good luck.

GC
GreatCanadian is offline  
post #3 of 5 Old 12-02-2016, 08:30 PM
Administrator
 
doorfx's Avatar
ArcticChat.com Admin
 
Administrator
Join Date: Jan 2011
Location: Calgary AB.
Posts: 34,969
Thanks: 3,679
Thanked 3,021 Times in 2,792 Posts
Garage
ATV: 13 700 XT trv
2010 Mileage: 800
2007 Mileage: 800
2006 Mileage: 800
Clean or replace your fuel Petcock. Check to make sure the vent lines are clear and not pinched.

2013 700 XT TRV EPS :
28" Bighorns on bed linered 08 Prowler rims , Wireless winch remote, 3000LB. Warn winch, Heated front and rear grips, Cat relay wiring harness for accessories, LED light bar, 08 650 trv LTD rear box, Heated rear seat, Elka stage 3 shocks all 4 corners, Aftermarket A-arm bushings, aftermarket sway bar bushings(prototype), Deluxe brush guard bumpers front and rear, Red anodized Hause fairlead, beverage opener winch hook, Synthetic winch rope, RTR motor mount bushings, Dynojet PC5 programmer, Dynojet Autotune, [/B]

07 500 Gone but not forgotten;
Dynojet/142m/45p/3rd/3turns--Clipped and drilled--Unifilter--Easy adjust PMS--L.C.V. mod--AC Swaybar--Exhaust mod--2"Snorkels--Sanny shock bushings-- Airdam stage 1--PSC phase 2--21/ 23gr rollers--Dalton yellow spring--.7mm shim--Sanny Steerlites--RTR Flex Bracket--2 up seat / pegs--Tach--AC handguards--28" Outlaw mst's--Skull tailight--Skull shifter--Self Resetting Breakers--1" Wheel spacers--Customcncparts Steering Damper--AC deluxe handwarmers--6000k HID'S hi/lo--AC Deluxe Bumpers--Inline Fuel Filter-- O2 sensor \AFR guage--Black Magic Full Stainless Exhaust System--Wireless Winch Remote--29.5 Outlaws--Fox Podium X Rear Shocks--




It's mind over matter,If you don't mind,
It just doesn't matter

No Boost No Bottle
just balls and throttle
doorfx is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 Old 12-03-2016, 01:27 AM Thread Starter
Junior Member
 
Junior Member
Join Date: Dec 2016
Location: Atlanta
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Thanks but the petcock seems to work fine. The gas comes out of it; i don't think that the issue. I'm no mechanic but it seems to me that the issue is between the carb and the spark plug. I'll pull the petcock out to make sure it's clean; thanks again!
Btwpipes is offline  
post #5 of 5 Old 01-13-2017, 03:05 PM
Junior Member
 
Junior Member
Join Date: Jan 2017
Location: Indiana
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Check valve lash. Valves tighten overtime causing valve to stay open longer and loose compression. Just went thru this on mine.
Zachswigart is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   ArcticChat.com - Arctic Cat Forum > ATV's > Utility ATV repair and maintenance & Troubleshooting

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the ArcticChat.com - Arctic Cat Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2005 Arctic Cat Y-12 90 will not start Insta General ATV Discussion 12 09-24-2017 10:36 PM
Arctic Cat electric start issue Nhg52 New Member Introduction Only!!!! 2 10-23-2016 10:02 PM
Used carburetor for a 2001 arctic cat 250 atv wallbanger New Member Introduction Only!!!! 6 07-16-2016 08:31 AM
2004 arctic cat 500 trv. New stator won't start with cover back on?? Arctikittytrv Utility ATV repair and maintenance & Troubleshooting 1 03-05-2016 10:27 PM
arctic cat 300 start problem Alexander96 All terrain ect.. repair/service manuals 5 01-05-2016 04:52 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome