2013 m-800 won't start - ArcticChat.com - Arctic Cat Forum
Proclimb M/ Ascender/ Alpha One 2012-? 2012 + chassis

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 11-30-2015, 12:15 AM Thread Starter
Junior Member
 
realwickedone's Avatar
 
Junior Member
Join Date: Nov 2013
Location: British Columbia
Posts: 6
Thanks: 3
Thanked 0 Times in 0 Posts
Sled: 2-2013 M-800 LIMITED 162
ATV: 2006 660 grizzley,2008 700 grizzley,more
2010 Mileage: 600
2009 Mileage: 200
2008 Mileage: 500
2007 Mileage: 500
2006 Mileage: 300
2013 m-800 won't start

okay i'm stumped and pissed at the same time.Bought 2 brand new m-800 in dec 2013 as luck would have no snow till night before leaving cabin for back home.stayed an extra day just to get some hours on them,in the end they have 50 miles on them !!!! 2014 no snow at all,never used them but kept them prepared just in case,trickle charged,started them once and a while.then in october of 2014 before warranty was up went too start and the wife's wouldn't start like nothing not even turn over,(hers had the electric start kit installed by dealer,the other was electric start from factory)take it to dealer they fixed it said all it was,was a dead battery im not thinking so but he they got it running no bill said everything was warranty they did updates all is good sled was running.its now 2015 its end of November went to start the wife's sled and guess what it wont start,and when i mean wont start nothing it doesn't turn over,i even bought brand new batteries this year,turn the key and nothing,and now the other one is doing the same thing but it started on the old battery last week thought i would replace that one seeing as i was doing the other one.WTF is going on???

All i want in life" IS FOR MY GIRLFRIEND AND WIFE TO GET ALONG"
realwickedone is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 12-01-2015, 08:53 AM
Senior Member
 
Senior Member
Join Date: Oct 2011
Location: U.S.
Posts: 1,106
Thanks: 3
Thanked 113 Times in 99 Posts
Batteries in sleds need charging. Get yourself a couple trickle chargers and every couple weeks put them on the batteries. There is a clock in the gauge that draws power. You can pull start the 800's btw. Pull your batteries when not using for long periods or unhook the negative cable to keep them from drawing.
benbaanguy is offline  
post #3 of 4 Old 12-28-2015, 09:04 PM
Junior Member
 
megs's Avatar
 
Junior Member
Join Date: Sep 2012
Location: BC, Canada
Posts: 4
Thanks: 0
Thanked 1 Time in 1 Post
Sled: 2013 M800 LTD
My 2013 did same, the wiring harness rubbed thru on the frame just beside exhaust can and when it made contact the sled was completely dead. Taped em up and all good ever since. Might be worth having a look.
megs is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 Old 12-31-2015, 12:58 AM
Junior Member
 
Junior Member
Join Date: Dec 2015
Location: Southern Oregon
Posts: 3
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Have you checked voltage in the new batteries? If they have 12 or more volts take a jumper wire and touch one side to the + side of the battery and the other to the small left terminal on the starter relay. This should activate the starter.
sandman89 is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   ArcticChat.com - Arctic Cat Forum > Snowmobiles > Arctic Cat Snowmobiles > Proclimb M/ Ascender/ Alpha One 2012-?

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the ArcticChat.com - Arctic Cat Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Arctic Cat electric start issue Nhg52 New Member Introduction Only!!!! 2 10-23-2016 10:02 PM
Z 570 SS WONT START. Help! Tarun27 Sled Mods & Tech-Tips 6 12-05-2015 08:46 AM
Electric start issues Nhg52 General Snowmobile Discussion 3 11-29-2015 07:37 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome