XFR/Firecat/Sabercat Regular 128" XF / Firecat/Sabercat chassis

Reply
Old 05-09-2011, 06:23 PM   #1
Member
 
Member
Join Date: Jan 2011
Location: new brunswick
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Sled: 03 f7
10-11 Mileage: 1000 so far
09-10 Mileage: 1000
08-09 Mileage: 1000
03 f7 wont start

even though the snow is gone, i still enjoy the sound and smell of my sled in the garage. just recently i had my sled running then it just died. it seemed as if it was running on my cylinder, so i put in 2 new plugs and made sure there was fire. still it will not start. i have checked compression which is 120 psi both sides, new motor has about 400 miles. 2 new pistons and a new cylinder. i have around 43 psi fuel pressure. took off my exhaust and looked at pistons, both look good. it looks like there is fuel in the base. what would cause this and how do i fix it. is there an injector leaking or a problem in my reids? any help would be greatly appreciated
rac7 is offline   Reply With Quote
Remove Ads
Old 05-10-2011, 11:09 AM   #2
Team ArcticChat
 
Archinto's Avatar
Team ArcticChat  
Team ArcticChat
Join Date: Feb 2010
Location: Seward, Alaska
Thanks: 28
Thanked 25 Times in 24 Posts
Sled: 2003 F7 Firecat SnoPro
10-11 Mileage: 55
09-10 Mileage: 105
08-09 Mileage: 50
ATV: 1996 Suzuki Quad Runner lt-250 4WD
I had a similar problem with mine this winter after doing a teardown and tunnel repair. Between bleeding the fuel system and disconnecting my tether I got it to run. Although it could be that little switch that your throttle lever presses on, throttle positipn sensor I think? It would kill my sled if snow got caught where the throttle lever actuates. Maybe somehing in there is seized up?
__________________

"Dude, that was a chick who just boondocked that mountainside.... on a Firecat.... You just got totally skooled man...."
Archinto is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2011, 01:13 PM   #3
Junior Member
 
caseymrf7's Avatar
 
Junior Member
Join Date: Nov 2003
Location: Milwaukee WI
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Sled: 2012 f800 lxr 2003 F7 2005 T660 touring
ATV: 2009 700 H1
Check your coil. Common problem on the 03 Firecats.
__________________
Riding hard up in the U. P.
Sleds 2003 F7 Sno Pro
2005 T660 turbo touring
Truck 2005 Silverado 2500 Duramax 4x4
caseymrf7 is offline   Reply With Quote
Old 05-10-2011, 11:42 PM   #4
Member
 
Member
Join Date: Jan 2011
Location: new brunswick
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Sled: 03 f7
10-11 Mileage: 1000 so far
09-10 Mileage: 1000
08-09 Mileage: 1000
i have spark at both plugs, well i do when i have them out and grounded against something, wouldn't think it would be a problem when i thread them into the heads. something is causing my sled to flood, every time i pull my plugs out, they are wet. when i dry them off, it will sputter, but won't stay running. if there was a problem with a safey switch on the throttle, i don't think it would even try to start.
rac7 is offline   Reply With Quote
Old 05-13-2011, 07:04 AM   #5
Team ArcticChat
 
68ragtop's Avatar
Team ArcticChat  
Team ArcticChat
Join Date: Dec 2009
Location: Green Bay, WI
Thanks: 4
Thanked 85 Times in 78 Posts
Sled: 2003 F7, 2004 F6, 2012 F800
Keep in mind that the fuel goes through the crank case first, so if there is a lot of fuel in the case, its going to take a bit to clear it out. I would disconect the injectors & give it a bunch of pulls. Let it sit for a day if needed & try again until the plugs are dry. Then see where you are at. Might be worth a try?
__________________
2012 F800 Sno-Pro
2003 F700 Sno-Pro
2004 F600 Sno-Pro


 Quote:

I used to be an indecisive procrastinator.
Now days, I'm not so sure…. but when I get time I’ll figure it out.
68ragtop is online now   Reply With Quote
Old 05-13-2011, 11:36 PM   #6
Member
 
Member
Join Date: Jan 2011
Location: new brunswick
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Sled: 03 f7
10-11 Mileage: 1000 so far
09-10 Mileage: 1000
08-09 Mileage: 1000
sounds like it might work, but i have to figure out why it flooded first. not really sure what happened yet or why it wont start yet but just looking for ideas
rac7 is offline   Reply With Quote
Old 05-16-2011, 08:50 PM   #7
Member
 
Member
Join Date: Jan 2011
Location: new brunswick
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Sled: 03 f7
10-11 Mileage: 1000 so far
09-10 Mileage: 1000
08-09 Mileage: 1000
still cant get my sled running, it will spitter and sputter with the injectors un hooked. anyone ever have injectors leaking. why would my sled flood so bad and how will i get the fuel out of the base. i know i have loots of time but i want it fixed cause its driving me nuts that it wont start. any help would be awesome.
rac7 is offline   Reply With Quote
Old 05-20-2011, 12:18 AM   #8
Junior Member
 
Junior Member
Join Date: Dec 2010
Location: Minnesota
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
It is the coil I bet. Mine had spark when I checked but under compression it was too weak. I kept having wet plugs too. I would try the coil before anything.
PolarisRM is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   ArcticChat.com - Arctic Cat Forum » Snowmobiles » Arctic Cat Snowmobiles » XFR/Firecat/Sabercat


Search tags for this page
05 arctic cat f7 will not start
,

06 f7 will not start

,

2003 arctic cat f7 wont start

,
2003 artic cat f7 snopro efi will not start after hour of running
,

2003 artic cat f7 will not start

,
firecat f7 got spark wont start
,
my 2003 artic cat f7 will not start.
,
my 2003 f7 efi starts but will not stay running
,

why cant i get my artic cat f5 to fire

,
you tube artic cat f7 wont start wet plugs
Click on a term to search our sites for related topics.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
700 h1 wont start! ricky levins General ATV Discussion 1 08-04-2010 07:24 PM
Need help '07 F8 wont start! bdwn0069 F Chassis ('07-???) 4 02-07-2010 11:28 PM
99 zr 600 EFI wont start ryj1976 Z/ZL/ZR/ZRT/Tcat/EXT/jag/cougar 11 01-08-2009 11:03 AM
F7 wont start tor_f7 XFR/Firecat/Sabercat 0 11-23-2008 10:30 AM
Wont Start! KRAZY_KIDD Utility Performance / Technical info 9 04-04-2005 07:10 PM


Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.