Utility Performance / Technical info Utility ATV Performance and Technical Discussions about specific mods, engine upgrades!

Reply
Old 04-16-2011, 02:30 PM   #1
Member
 
Sniper25's Avatar
 
Member
Join Date: Feb 2010
Location: Cocoa, Florida
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
ATV: 2010 mud pro 700
2010 Mileage: 480
2009 Mileage: 110
(swamped) won't run!!!!

While I was riding last night I flipped my bike over on top of me in a mud hole. The bike sat on it's side in the water for about 5 min. Before I could get it flipped back over. I stood it up on the back racks, pulled the plug and turned it over till all the visible water was out. I put the plug back in and now it still wo t run. It will turn over fine, but it won't fire. I haven't taken the air filter of yet, but I can't think of anything else to do. Can you guys help me out and give me some trouble shooting tips.

Thanks guys I appreciate it!!!!
__________________
-2010 MP 700-

-31" laws

-Evo Big Gun exhaust

--- to come---
Cocoa style sound tube
Cocoa style HID kit
Sniper25 is offline   Reply With Quote
Remove Ads
Old 04-16-2011, 04:00 PM   #2
Member
 
Sniper25's Avatar
 
Member
Join Date: Feb 2010
Location: Cocoa, Florida
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
ATV: 2010 mud pro 700
2010 Mileage: 480
2009 Mileage: 110
One of my buddies said that some 4 wheelers have role over sensors that will kill the bike till you reset the sencor. Does anybody know if my mud pro has this.
__________________
-2010 MP 700-

-31" laws

-Evo Big Gun exhaust

--- to come---
Cocoa style sound tube
Cocoa style HID kit
Sniper25 is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2011, 05:12 PM   #3
Team ArcticChat
 
602mech's Avatar
Team ArcticChat  
Team ArcticChat
Join Date: Oct 2003
Location: Newmarket/Bancroft
Thanks: 0
Thanked 6 Times in 5 Posts
ATV: 2010 700 MP , 2004 400
If you haven't checked the air filter yet, I would certainly do that right away. Pull the plug and make sure it's dry and maybe drop some gas in the cylinder before putting it back in.
Leave the filter out while trying to start it and try holding a gas soaked rag in front of the air intake as well.
__________________
2010 700MP
- HMF Swamp Series exhaust
- AC Soft bag on back
- Rear Warn 3000lb winch w/wireless
- 3M clear on fenders
- Sanny bushings
- Steerlites
- Grease zerks on A-arms
- Flex bracket
- Welded SLD
- Low beam HID's
- AC plow
- Engine Ice

2012 450GT TRV - For my wife and daughter
Love the power steering.
- mods to come when she isn't looking
602mech is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2011, 05:18 PM   #4
Administrator
 
400LE's Avatar
ArcticChat.com Admin  
Administrator
Join Date: Oct 2007
Location: Grafton, ND
Thanks: 86
Thanked 420 Times in 270 Posts
Sled: 1997 arcitc cat cougar 550
ATV: 2009 700h1, 2013 1000XT H2
im thinking the mudpro has the tip over sensor as well... i know my 700 does i think its mounted on the frame right by the taillight
__________________



2009 ARCTIC CAT 700H1
25.5" PITBULL ROCKERS
///AIRDAM CLUTCH
RTR FLEX-BRACKET
MUDPRO SNORKEL
HMF PERFORMANCE SERIES EXHAUST
POWER-COMMANDER V/AUTO-TUNE
6000K HID HEADLIGHTS
WATER TEMP GAUGE
MOTOSPORT ALL
OY WHEELS
PONDTUNES UNDERGLOW/REVERSE LIGHT
POWERMADD HANDGUARDS
NOLOGY COIL/HOTWIRE/PLUG
BAJA FRONT AND REAR BUMPER
ODI LOCK GRIPS
A FEW EXTRAS
CLUTCH WORK

2013 ARCTIC CAT 1000xt
9/28/13
WINCH
HANDWARMERS
DELUXE WINDSHIELD
RADIO w/KICKER SPEAKERS
6000K HID HEADLIGHTS
RAM CELL PHONE MOUNT

RUFF RIDERZ ATV CLUB
ONLY ATV CLUB IN NORTH DAKOTA





400LE is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2011, 06:11 PM   #5
Member
 
Sniper25's Avatar
 
Member
Join Date: Feb 2010
Location: Cocoa, Florida
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
ATV: 2010 mud pro 700
2010 Mileage: 480
2009 Mileage: 110
I just cleaned all the water out of the air box. I pulled the plug again and I'm not getting any spark! I rounder if the tip sencor would cause this. I'm pulling my hair out! I'm an electrical retard. How do you reset the tip sencor?
__________________
-2010 MP 700-

-31" laws

-Evo Big Gun exhaust

--- to come---
Cocoa style sound tube
Cocoa style HID kit

Last edited by Sniper25; 04-16-2011 at 06:18 PM.
Sniper25 is offline   Reply With Quote
Old 04-16-2011, 08:42 PM   #6
GMS
Member
 
Member
Join Date: Apr 2011
Location: Michigan
Thanks: 22
Thanked 6 Times in 6 Posts
 Quote: Originally Posted by Sniper25 View Post
I just cleaned all the water out of the air box. I pulled the plug again and I'm not getting any spark! I rounder if the tip sencor would cause this. I'm pulling my hair out! I'm an electrical retard. How do you reset the tip sencor?
I may be wrong but I would suspect that the tip over switch would act just like a kill button so if it is a manual reset switch no spark 'til reset would make sense.

Edit:

I found a link to this post. In the post someone makes mention of the tip over switch on one model. Hope this helps...

Need Help

Last edited by GMS; 04-16-2011 at 08:45 PM. Reason: Found a good link that may apply....
GMS is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2011, 04:40 AM   #7
Team ArcticChat
 
Terry Slaney's Avatar
Team ArcticChat  
Team ArcticChat
Join Date: Aug 2009
Location: Newfoundland, Canada
Thanks: 17
Thanked 164 Times in 157 Posts
ATV: '08 TRV 500
2010 Mileage: 3300 km
2009 Mileage: 3000 km
Drain every drop of gas and replace it with fresh fuel. Also make sure there is no water in your oil.

I'm pretty sure that the roll-sensor resets itself automatically.
__________________
08 TRV 500
Custom diamond plate storage boxes | Powermadd handguards | Quadrax 2500 lbs winch | Moose Hand/Thumb warmers | Sanny circuit breakers | 26" interco swamplites on stock rims | Yuasa Battery | Sanny A-arm bushings w/ grease fittings | 2" flex lift | Snorkels | Looped crank vent mod | Custom audio setup | Arctic Cat block heater | Engine Ice coolant | Front and rear brush guard bumpers | Battery Tender jr | ///Airdam stage 1 | Speedwerx 42# stall springs | Amsteel Blue synthetic rope | UHMW hawse fairlead | UNI Air filter | Engine Brake Deleted | Xentec 6000k HIDs| 55w Halogen Reverse light | The Whoolie Shop LED's | LED high beam bulbs | Fuel filter | 3/16" Aluminum skid plate | Modded stock exhaust | Dynojet Kit-144 main-42 pilot-Needle on 3rd notch | Ride in springs





Terry Slaney is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2011, 06:05 AM   #8
Super Moderator
 
Full Of Mud's Avatar
ArcticChat.com Moderator  
Super Moderator
Join Date: Jan 2009
Location: Hibbing MN.
Thanks: 446
Thanked 153 Times in 137 Posts
ATV: 2010 700s Efi Viper Blue
2010 Mileage: 1250
2009 Mileage: 1100
2008 Mileage: 500 Built Barn
2007 Mileage: 1700
2006 Mileage: 1100
Have You Tryed Taking Of Bat. Wire Let Set For Awhile
Hook Back Up To Reset Things
__________________

Now I Can Play In The Mud Just Like The Kids
2010 700s Viper Blue
9.5 MST Front 12 MST Rear 28 " Of Coarse
Black Stock Rims
Montana Jack Rear Box With Fuel Tanks
And More To Come

2012 Black Wild Cat #00007
27.5 Pitbull growlers
Vision 161 Bruiser 14' Rims Black
Order The Wife A WILD CAT 7-27-11

BUMMER For
Those Who Decided
It Was Time To
GROW UP


Welcome to ArcticChat.com - The Internet's largest Arctic Cat Forum. This is not just a website but a community dedicated to all things Arctic Cat. This site contains the largest collection of Arctic Cat Help, Arctic Cat News, Arctic Cat Discussions and Arctic Cat Tips & Tricks.Team ArcticChat

If you want to support the site and become a part of the Team ArcticChat this is the subscription for you.
Full Of Mud is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2011, 05:20 PM   #9
Member
 
Sniper25's Avatar
 
Member
Join Date: Feb 2010
Location: Cocoa, Florida
Thanks: 2
Thanked 2 Times in 2 Posts
ATV: 2010 mud pro 700
2010 Mileage: 480
2009 Mileage: 110
Ok so I drained all the gas and put new gas in. Drained all the oil and replaced it. I disconnected the battery and checked all the fuses. Put everythig back together and it still won't run!!! It's turning over fine, but just wont fire!!! There has to be something I'm not seeing!I even disconnected the wires going to the tip sencor. No luck. Someone has had to of had this problem before. Some one!! Anyone!!!
__________________
-2010 MP 700-

-31" laws

-Evo Big Gun exhaust

--- to come---
Cocoa style sound tube
Cocoa style HID kit
Sniper25 is offline   Reply With Quote
Old 04-17-2011, 06:08 PM   #10
Team ArcticChat
 
Savageman69's Avatar
Team ArcticChat  
Team ArcticChat
Join Date: Mar 2007
Location: Exeter, Ontario, Canada
Thanks: 5
Thanked 343 Times in 327 Posts
Sled: 2014 ZR 7000 LIMITED
ATV: 2007 Arctic Cat 700 EFI
Simple go buy a new plug and put it in. Tip sensor does not need reset it does that on its own.
__________________
-------------------
Mark


2014 Arctic Cat ZR 7000 Limited
Stock For Now :P
2007 Arctic Cat 700 EFI
LE Rims - Warn 3000lb - Full Snorkels - Rad Relocation - Uni Air Filter - 16 Gram Rollers - 1 mm Primary Shim - EPI Lime Green Secondary Spring - 2.5mm Machined Primary - M109R Injector - VDI Copperhead Ecu - Odyssey PC680 - Bedlined Bumpers & Racks - M109R Motor Mounts - Upper Bump Stop Mod - Skull Shifter - Led Tail Light - 6k hid & led hi - Engine Ice - Heat Shielded Side Panels - Iridium plug - Sanny Steerlite Full Bushings - Sanny Shock Bushings - Foot Brake Delete - 4x 1200lm led floods - 1x Rigid Sr led 6inch Bar - Mudpro Shocks and Springs - ODI Grips - Looped Crank Case Vent/Fuel Tank/Rad Overflow - Sealed Cluster -B&J Custom Exhaust(3inch Outlet) - Front/Rear Mp1000 Axles - RDC Billet Rear Diff Cover - Camoplast tatou 4s Tracks - Rad Cap Temp Gauge - Volt Gauge - Symtec Heated Grips & Boot Warmers - Inline Fuel Filter - A-Arm & Hub Grease Mod - Fender Extensions - Handlebar Mitts - Orange Shock Covers - Front Drive Shaft Loop - 1.5 RTR Flex Lift - Highlifter Arched Tie Rods - 29.5 Outlaw 2s S/W / No Limit Venom Rims - LE Pod/LE Plastics - D&D Billet Gas Cap - Nology Profire Coil/Wire & Cap - Orange Billet Brake Res Cover - TigerTail Tow System
Savageman69 is offline   Reply With Quote
Reply

Lower Navigation
Go Back   ArcticChat.com - Arctic Cat Forum » ATV's » Utility Performance / Technical info


Search tags for this page
4 wheeler turns over but won't start
,
4-wheeler mudpro
,

arctic cat 700 wont crank

,

flipped 4 wheeler wont start

,

four wheeler wont start water in the air box

,

i flipped my 4 wheeler over in the water

,
my 2009 arctic cat 700 mud pro stoped firing
,
polaris went under water wont run
,
swamped arctic cat 1000 and won't run right
,
why a 4 wheeler won't run with water in the hole
Click on a term to search our sites for related topics.

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On


Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
V2 Swamped jerrid70 General ATV Discussion 1 07-26-2009 09:10 PM
swamped 650 h1 andym772000 Utility Performance / Technical info 5 03-29-2009 12:32 AM
Swamped 08 650 H1 riuz426 Utility Performance / Technical info 6 12-06-2008 03:04 PM
swamped 700 Efi babs_21 Utility Performance / Technical info 9 09-24-2008 12:27 AM
swamped cat cabldawg Utility Performance / Technical info 1 11-27-2004 08:53 PM


Garage Plus vBulletin Plugins by Drive Thru Online, Inc.