1999 300 4x4 hard to start in cold or damp weather - ArcticChat.com - Arctic Cat Forum

Utility ATV repair and maintenance & Troubleshooting Place your Utility ATV Repair and Maintenance questions/thoughts here... *not performance*

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 11-25-2016, 07:45 AM Thread Starter
Junior Member
 
Junior Member
Join Date: Nov 2016
Location: Ontario
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Angry 1999 300 4x4 hard to start in cold or damp weather

Hey All New to the Forum hoping to find help, i have a 99 300 4x4 that wont start, yesterday i did an oil change, changed the spark plug, cleaned out the spark arrester, cleaned the air filter, and replaced a cv boot, fired it up and it ran fine, took it for a sure rip around the property.

this morning i went out fired it up, it ran for a few mins and then died, and now i cant get it to fire up again, tried using quick start, it would fire and then quick a few seconds after.

any ideas? had this problem for awhile now, ive cleaned the carb, and drained the fuel tank a few times thinking it as bad gas (sometimes it was)
Groma1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 11-25-2016, 09:37 AM
Team ArcticChat
Team ArcticChat
 
Team ArcticChat
Join Date: May 2014
Location: bc
Posts: 1,424
Thanks: 0
Thanked 167 Times in 157 Posts
have you checked your plug? You can foul up plugs pretty quick when doing short runs
zrock is offline  
post #3 of 4 Old 11-25-2016, 11:00 AM Thread Starter
Junior Member
 
Junior Member
Join Date: Nov 2016
Location: Ontario
Posts: 2
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
ya checked and cleaned plug, looks like my fuel shut off is leaking like a sive, but i dont think thats the problem, should still get enough fuel to run
Groma1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 Old 11-26-2016, 09:39 AM
Team ArcticChat
Team ArcticChat
 
Team ArcticChat
Join Date: May 2014
Location: bc
Posts: 1,424
Thanks: 0
Thanked 167 Times in 157 Posts
could be sucking to much air
zrock is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   ArcticChat.com - Arctic Cat Forum > ATV's > Utility ATV repair and maintenance & Troubleshooting

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the ArcticChat.com - Arctic Cat Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2010 hard to start pirateman General ATV Discussion 3 09-09-2016 08:18 AM
650 v2 hard to start after sitting Slater552 Utility ATV repair and maintenance & Troubleshooting 8 09-05-2016 01:39 PM
74 El Tigre Cold Start - I'm Confused mngreen Vintage 1992 older 12 03-31-2016 10:24 AM
AC 300 hard to start Alexander96 General ATV Discussion 4 01-09-2016 03:06 PM
2004 Cat 650 hard to start Huskers2win General ATV Discussion 2 12-21-2015 08:53 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome