2013 XF1100 belt/clutch sticking when cold - ArcticChat.com - Arctic Cat Forum

Procross - Proclimb Chassis General Discussion General talk regarding 2012 & newer

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 01-05-2017, 11:06 PM Thread Starter
Member
 
Member
Join Date: Feb 2016
Location: Minnesota
Posts: 81
Thanks: 7
Thanked 19 Times in 17 Posts
Garage
Sled: '00 z440/ES, '15 XF8000 CC, '13XF1100 LT
ATV: 2013 500XT Blue
2013 XF1100 belt/clutch sticking when cold

I'm noticing that when I run my 2011 on cold days (-10 to -20f) that after I let it warm up a long while, I'll go to move it out from it's covered spot. It'll try to move initially, b it almost feels like the clutch is sticking a little bit. It has 1000 miles and a new to this season belt that I got directly from the dealer. All stock.

Eventually it'll throw an 11 code saying that I'm burning the belt a little bit. But it will push forward with just a little more throttle. I'm just afraid I will burn an edge of the belt if it keeps happening.

Again, not the most mechanically inclined so let me know if I should call up the dealer and say "what the heck?" I'll probably throw the old belt on there and test just to see if it's just a newer belt issue. I only replaced it just to use the other one as a spare. I haven't blew a belt yet and I don't want to start now.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Qoreycube is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 01-06-2017, 10:22 AM
Member
 
xfirecat's Avatar
 
Member
Join Date: Apr 2014
Location: Ontario
Posts: 83
Thanks: 10
Thanked 16 Times in 16 Posts
Garage
Sled: 16 ZR 6000 El tigre & 14 ZR6000 RR
ATV: 2008 Suzuki KQ 750
Sometimes they freeze to the ground or floor. Break it loose first by rocking side to side or lifting the track and see if that helps.
xfirecat is offline  
post #3 of 4 Old 01-06-2017, 12:50 PM Thread Starter
Member
 
Member
Join Date: Feb 2016
Location: Minnesota
Posts: 81
Thanks: 7
Thanked 19 Times in 17 Posts
Garage
Sled: '00 z440/ES, '15 XF8000 CC, '13XF1100 LT
ATV: 2013 500XT Blue
I'm pretty used to lifting and dropping the back suspension to loosen any ice and free it from the ground and I'm pretty sure I did that. I'll verify it again this next time I take it out.

Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
Qoreycube is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 Old 01-09-2017, 12:58 PM
Senior Member
 
Wyelde's Avatar
 
Senior Member
Join Date: Feb 2008
Location: Minnesota
Posts: 1,423
Thanks: 11
Thanked 148 Times in 146 Posts
Sled: 2000 600EFI Powder special, 2012 XF1100
10-11 Mileage: 2400
09-10 Mileage: 2500
07-08 Mileage: 1000+
Make sure you break the skis loose too. A couple of things to try are to clean the clutch faces on your sled. I use a little emery cloth in case they are getting glazed. Also I have a friend that tells me he always goes for it when starting out in the morning rather than trying to gently inch forward. His theory is that more throttle means more squeeze in the clutch, so less slipping.
Wyelde is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   ArcticChat.com - Arctic Cat Forum > Snowmobiles > Arctic Cat Snowmobiles > Procross - Proclimb Chassis General Discussion

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the ArcticChat.com - Arctic Cat Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2013 XF1100 LXR Reverse Issues syncmaster15gli PROCROSS XF/ZR 137" 2 01-06-2017 04:14 PM
xf100 turbo 2013 Caillou04 PROCROSS XF/ZR 137" 0 02-04-2016 01:46 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome