14 6000RR Reverse Issue - ArcticChat.com - Arctic Cat Forum

PROCROSS F/ZR/ElTigre/RR 2012 + chassis, Not C-Tec2 talk.

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 5 Old 03-18-2017, 06:22 PM Thread Starter
Junior Member
 
Junior Member
Join Date: Feb 2017
Location: Cobleskill NY
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Sled: 2014 ZR6000 RR SnoPro
14 6000RR Reverse Issue

I have a 2014 ZR6000 RR. And we recently got 36" of snow. My stupid ass goes out and try's to hammer around the field. I got stuck a couple time and not sure what is wrong now. Was using forward and reverse a bunch to get unstuck. At one point the snow was packed in so tight and sled stuck so deep that I started smoking the belt. So finally got it back to garage. Put new belt on. I'm currently out riding and when I put in reverse it sounds like a Chain slipping around a gear. It will move a little and sometimes not sled just revs up. One back it forward it's seems to be ok. Sometimes a little rattle noise when I slow down.

What did I break . Or what could the issue be?
6000RR_2014 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 5 Old 03-18-2017, 09:36 PM
Member
 
xfirecat's Avatar
 
Member
Join Date: Apr 2014
Location: Ontario
Posts: 83
Thanks: 10
Thanked 16 Times in 16 Posts
Garage
Sled: 16 ZR 6000 El tigre & 14 ZR6000 RR
ATV: 2008 Suzuki KQ 750
I can only guess but maybe look at the chain tensioner? There are threads about a faulty tensioner....
xfirecat is offline  
post #3 of 5 Old 03-18-2017, 09:39 PM
Senior Member
 
snowxcrazy1's Avatar
 
Senior Member
Join Date: Feb 2016
Location: chicago il
Posts: 572
Thanks: 366
Thanked 33 Times in 30 Posts
Sled: 2016 zr 6000 ltd green
07-08 Mileage: 2000 a year or more
wow the engine is what goes into rev so you may have bent the auto a just arm in chain case i would not use till you open chain case cover and inspect for damage sorry
snowxcrazy1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 5 Old 03-25-2017, 09:42 PM
Senior Member
 
snowxcrazy1's Avatar
 
Senior Member
Join Date: Feb 2016
Location: chicago il
Posts: 572
Thanks: 366
Thanked 33 Times in 30 Posts
Sled: 2016 zr 6000 ltd green
07-08 Mileage: 2000 a year or more
did ya get it going ? was it the arm bent or broke off pad hope the case was ok let us know if ya can thanks
snowxcrazy1 is offline  
post #5 of 5 Old 03-26-2017, 07:16 AM Thread Starter
Junior Member
 
Junior Member
Join Date: Feb 2017
Location: Cobleskill NY
Posts: 6
Thanks: 0
Thanked 2 Times in 2 Posts
Sled: 2014 ZR6000 RR SnoPro
Quote:
Originally Posted by snowxcrazy1 View Post
did ya get it going ? was it the arm bent or broke off pad hope the case was ok let us know if ya can thanks

Yes it's all fixed!! Ended up being the Cam Back plastic parts inside the Driven Clutch. $5 in parts and hour later it was all done and a couple beers . Works like it's brand new again
6000RR_2014 is offline  
The Following User Says Thank You to 6000RR_2014 For This Useful Post:
snowxcrazy1 (03-26-2017)
Reply

  Lower Navigation
Go Back   ArcticChat.com - Arctic Cat Forum > Snowmobiles > Arctic Cat Snowmobiles > PROCROSS F/ZR/ElTigre/RR

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the ArcticChat.com - Arctic Cat Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2010 SP5 issue and dealer problem. ...please help i need some input. .. Marky49 SnoPro Chassis 2010 - 2013 42 04-03-2017 07:33 AM
570 Fan Reverse Bogging Issue (T570) 911medic Touring, Pather/pantera...ect 4 11-29-2016 08:39 AM
Reverse issue on XF1100 Wyelde Procross - Proclimb Chassis General Discussion 13 03-04-2016 04:22 PM
In and out of reverse on its own. Tjgreene8 Procross - Proclimb Chassis General Discussion 8 01-21-2016 01:16 PM
Zr 600 reverse issue and electrical Rambo Z/ZL/ZR/ZRT/Tcat/EXT/jag/cougar 5 12-04-2015 03:45 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome