2004 T660 Dies while riding/non turbo - ArcticChat.com - Arctic Cat Forum
4 Strokes Z1 Turbo / Z1 / T660

 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 9 Old 01-03-2016, 11:32 AM Thread Starter
F5?
Junior Member
 
Junior Member
Join Date: Jun 2006
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Sled: F5
ATV: n/a
2004 T660 Dies while riding/non turbo

At the end of last season I picked up a 2004 660 touring for some family fun. Other than the sled obviously having been hauled on an open trailer and not as well taken care of as I would have liked. I went ahead and purchased it (decent deal).

I have a good back ground in snowmobiles and did some routine maintenance on it. Such as changing the fluids and checking bearings.

So, last night was the first time we took it out. Rides well for how big it is and its age. However it wants to kill when riding (fine at idol). It seems to me its like the kill switch is shutting the entire sled down. Lights flicker or go completely out, loses power and then a half second or a full second later the sled roars back to life and keeps going. May do it again 5 min later, may happen back to back.

I checked it over this morning and it seems like the kill switch is operating correctly, the key switch seems to be in good shape and functioning properly. I had installed a brand new battery in it. I checked those connections and everything good there. Don't see any chaffed, rubbed or broken wires. All connections look good and I do not see any corrosion.

Could the safety switch on the throttle cause it to completely lose power?

Any help is much appreciated. Thanks
F5? is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 9 Old 01-03-2016, 06:38 PM
Senior Member
 
guudasitgets's Avatar
 
Senior Member
Join Date: Nov 2010
Location: Conover, Wis.
Posts: 3,879
Thanks: 69
Thanked 328 Times in 302 Posts
Garage
Sled: 15'ZR8000 LXR, 98 ZR-600
sounds like A ground or a bad relay

"No friend ever served me, and no enemy ever wronged me whom I have not repaid in full"- Roman Dictator- Sulla; 81 B.C.

We'll put our numbers up, let everybody else write about it- Rick Mears on pole day






guudasitgets is offline  
post #3 of 9 Old 01-03-2016, 06:40 PM Thread Starter
F5?
Junior Member
 
Junior Member
Join Date: Jun 2006
Posts: 13
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Sled: F5
ATV: n/a
Update on some more tests with this problem.

Adjusted the throttle cable per some instruction from some buddies that are very familiar with cat products. That did not work.

I did notice on the test ride that when this thing acts up, if you continue to hold the throttle in the same position as when the problem starts to occur the sled will ultimately kill. Restarts right back up?'

Thought it may be the throttle position sensor. Unplugged that, sled rode and ran fine but had the same problem.
___________

A relay could be the problem. Anyone have an Idea of what each relay controls?

I see no visible grounds, I suspect it is under the engine as that is where the battery cable runs

Last edited by F5?; 01-03-2016 at 06:44 PM.
F5? is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 9 Old 01-03-2016, 06:50 PM
Senior Member
 
guudasitgets's Avatar
 
Senior Member
Join Date: Nov 2010
Location: Conover, Wis.
Posts: 3,879
Thanks: 69
Thanked 328 Times in 302 Posts
Garage
Sled: 15'ZR8000 LXR, 98 ZR-600
you just going to have to tear into it and locate the ground stud to the chassis and start there

"No friend ever served me, and no enemy ever wronged me whom I have not repaid in full"- Roman Dictator- Sulla; 81 B.C.

We'll put our numbers up, let everybody else write about it- Rick Mears on pole day






guudasitgets is offline  
post #5 of 9 Old 01-03-2016, 08:20 PM
Junior Member
 
kenvb's Avatar
 
Junior Member
Join Date: Dec 2015
Location: whitecourt,alberta
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Garage
Sled: 2002 AC 660,
my 02 660 did same thing first ride,tightened all grounds and cleaned cable ends. same thing second ride. , changed fuel filter, and didnt do it today? coincidence?
kenvb is offline  
post #6 of 9 Old 01-03-2016, 08:47 PM
Senior Member
 
660catman's Avatar
 
Senior Member
Join Date: Jan 2014
Location: SE Manitoba, Canada
Posts: 4,410
Thanks: 296
Thanked 595 Times in 552 Posts
Garage
Sled: 16 Bearcat XT, 06 T660 TT, 05 S/Cat 600
ATV: 03 400 4x4 auto FIS, 05 300 4x4
Quote:
Originally Posted by kenvb View Post
my 02 660 did same thing first ride,tightened all grounds and cleaned cable ends. same thing second ride. , changed fuel filter, and didnt do it today? coincidence?
Maybe not, especially not knowing if filter was ever changed or not.

Current Sled rides
2005 Sabercat 600 EFI LX
2006 T660 Turbo Touring
2016 Bearcat 2000XT

Past Sled rides
1993 Pantera 550 EFI
1980 El Tigre 6000

Current ATV rides
2005 A/C 300 manual 4x4
RTR Bushings


2003 A/C 400 auto 4x4 FIS
RTR Steerlites & Shock Bushings
Motobatt battery
26" Kenda Bearclaw HTR's
660catman is online now  
post #7 of 9 Old 01-03-2016, 11:51 PM
3-D
Senior Member
 
3-D's Avatar
 
Senior Member
Join Date: May 2006
Location: Northern Minnesota
Posts: 755
Thanks: 2
Thanked 14 Times in 13 Posts
Sled: ZR 6000 LXR 02 ZR 800 EFI 88 Jag Deluxe
10-11 Mileage: 400
09-10 Mileage: 700
08-09 Mileage: 7416
07-08 Mileage: 3500
06-07 Mileage: 850
ATV: none
Sled should not die completely because of the runaway protection for the throttle lever
3-D is offline  
post #8 of 9 Old 01-06-2016, 09:39 AM
Team ArcticChat
 
kopeck's Avatar
Team ArcticChat
 
Team ArcticChat
Join Date: Jan 2005
Location: Liberty, Maine
Posts: 2,127
Thanks: 0
Thanked 89 Times in 83 Posts
Sled: 2004 T660 Turbo Trail
ATV: none
Sounds like the TPS to me...

K
kopeck is online now  
post #9 of 9 Old 01-07-2016, 10:43 AM
Junior Member
 
kenvb's Avatar
 
Junior Member
Join Date: Dec 2015
Location: whitecourt,alberta
Posts: 18
Thanks: 0
Thanked 0 Times in 0 Posts
Garage
Sled: 2002 AC 660,
mine hasnt done it since?
kenvb is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   ArcticChat.com - Arctic Cat Forum > Snowmobiles > Arctic Cat Snowmobiles > 4 Strokes

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the ArcticChat.com - Arctic Cat Forum forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in









Human Verification

In order to verify that you are a human and not a spam bot, please enter the answer into the following box below based on the instructions contained in the graphic.



Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2004 T660 Turbo questions after first ride Peno67 4 Strokes 16 02-08-2016 04:50 AM
T660 Turbo Valve adjust question 660catman 4 Strokes 69 12-22-2015 09:14 PM
Need help with 2005 t660 turbo ST Mods Turbokat 4 Strokes 11 11-27-2015 08:32 PM
2006 T660 Turbo Touring AWS 5 spindles 660catman 4 Strokes 3 11-26-2015 07:31 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome